tiistai 24. kesäkuuta 2014

Minijuhannus mökillä

Suomessa kuulemma juhlitaan keskikesällä juhannusta. Silloin saa olla lippu salossa yön yli, eikä koko yönä ole pimeää ollenkaan! Minäkin pääsin viime viikonloppuna viettämään juhannusta ihka ensimmäistä kertaa. Ihmisemä oli kyllä juhannuksena ylimääräisissä töissä (Snow Flaken adoptointi kuulemma maksaa, ja koska minulla ei ole töitä, joutuu Ihmisemä tienaamaan nyt kaikki rahat koko perheelle), mutta se oli vain ihan vähän aikaa joka aamu, joten pääsimme viettämään perjantai-iltapäivästä lauantaiaamuun saakka minijuhannusta mökillä.

Mökki on ihan keskellä metsää, enkä tarkistuksistani huolimatta löytänyt sieltä yhtään naapuria!
En taaskaan oikein tykännyt siitä automatkasta, mutta onneksi Ihmisemä muisti pysähtyä puolivälissä matkaa taluttamaan minua vähän. Mökillä vastassa olivat Ihmisemän vanhemmat, jotka olen jo nähnyt aiemmin. Tällä kertaa en enää pelännyt niitä yhtään, vaan menin iloisesti vastaan. Niillä oli myös Ihmisemän siskon koira mukana. Sen koiran, Nipin (jota Ihmisemä sanoo Nikuliinaksi), olen nähnyt jo aiemminkin, mutta silloin en vielä kamalasti tykännyt siitä. Nipi on erityiskoira, koska se on semmoinen nahkainen ja sillä on valkeat hiukset. Se pitää vaatteitakin, koska muuten sille tulee kylmä. Nyt kun näin Nipin toisen kerran, tulimme jo hyvin toimeen, ja leikimme yhdessä.

Leikkimisen jälkeen meitä alkoi väsyttää. Nipi peiteltiin omaan sänkyynsä, ja minä menin siihen viereen nokosille.
Mökillä saa näemmä aina olla vapaana. Koska mökkitie on yksityinen, saan kävellä myös siinä ihan ilman hihnaa ja valjaita. Tykkään kamalasti olla vapaana, kun pääsen pinkomaan niin kovaa kuin vain jaksan. Otimme Nipin kanssa juoksukisatkin mökkitietä pitkin. Olisimme juosseet pidemmällekin, mutta Ihmisemä oli niin hidas, että meidän piti välillä jäädä odottamaan sitä. Juoksukisojen jälkeen teimme vielä kepposen. Minä jäin väijyyn Ihmisemän auton taakse ja Nipi hämäsi Ihmisemää juoksemalla mökin pihalle. Ihmisemä tuli perässä, ja kun se meni auton ohi, hyppäsin esiin ja säikäytin sen ja juoksin karkuun. Ihmisemä on kuitenkin aika rento, eikä se suuttunut yhtään, vaan lähti juoksemaan minun ja Nipin kanssa pihalle. Loppujen lopuksi minulle kuitenkin kävi vähän köpelösti, sillä juoksin liian kovaa ja tipahdin ojaan.

Kävin myös pihistämässä yhden Nipin luista, kun se ei huomannut. Kätkin sen metsään. Ehkä se on jo seuraavalla kerralla pehminnyt niin paljon, että sen syöminen on helppoa.
Mökillä saa valvoa vähän pidempään kuin normaalisti. Köllöttelimme terassilla ja grillasimme, ja me saimme Nipin kanssa taas syödä rääppeitä. Sitä valmista ruokaa meille ei kyllä annettu, koska siinä oli mausteita ja sipulia. Sipuli on kuulemma meille koirille vaarallista. Illalla Ihmisemä joi äitinsä kanssa vähän viintä, ja sitten menimme kaikki nukkumaan aittaan. Ihmisemä yritti laittaa sänkyyn liiinavaatteita, ja minä yritin parhaani mukaan estää sitä. Ihmisemä kuitenkin voitti, ja sänkyyn pedattiin lakanat. Oikeastaan se ei sitten lopulta haitannutkaan, ja menin pötköttelemään Ihmisemän viereen peiton alle.

Minijuhannus oli kyllä aika uuvuttava.
Välillä, kun minua nukuttaa, näytän vähän pöljältä. Ihmisemä kutsuu tätä doge-ilmeeksi.
Nukuin aitassa tosi sikeästi. Se on kuulemma maalaisilma, joka nukuttaa. Aamulla sitten herätin Ihmisemän taas ajoissa, sillä senhän piti mennä takaisin sinne töihin. Ajoimme heti aamusta Tampereelle, eikä vastaan tullut oikein ketään. Paitsi jänis, lintu ja kolme poliisia. Minijuhannus oli tosi kiva, koska kaikki rapsuttelivat minua koko ajan ja ystävystyin Nipin kanssa paremmin. Mielestäni näitä juhannuksia voisi olla kesässä vähän useamminkin.

Ensi viikonloppuna menemme Ihmisemän kanssa Helsinkiin junalla. Ensin perjantaina menemme tapaamaan Ihmisemän kavereita, ja lauantaina osallistumme Helsinki Pride -kulkueeseen. Tai no, minä en mene siihen kulkueeseen, mutta pääsen mukaan piknikille. Sitten illalla menemme hotelliin yöksi. Sunnuntaina tulemme taas junalla takaisin Tampereelle, ja kuulemma sitten lähdemme hakemaan Snow Flaken autolla kotiin. Emme vielä tiedä, mistä Snow Flake haetaan, mutta toivottavasti se selviää sunnuntaihin mennessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti